Palautus

Palautus

Tavoitteenamme on tarjota laadukkaita tuotteita edulliseen hintaan. Toivomme toivottavasti, että olette tyytyväisiä tuotteisiimme, mutta jos et halua ostaa tuotteita, älä huoli, voit palauttaa tuotteet 30 päivän kuluessa tavaran vastaanottamisesta.

30 päivän palautus- ja vaihtotakuu
Jos muutat mieltäsi tuotteiden ostamisesta meiltä, ​​voit palauttaa ne 30 päivän kuluessa tavaran vastaanottamisesta. Ota yhteyttä oikeaan palautusosoitteeseen. Palautusten on oltava tavaroiden uusien tuotteiden ehtojen mukaisia, muuten voimme palauttaa sen sinulle kustannuksella, eikä sitä palauteta.

Lue seuraavat huomautukset huolellisesti palauttaaksesi tilauksesi nopeammin:

    Koko palautus- / vaihtotilaus on lähetettävä jollekin nimityksestämme. Ota siis yhteyttä meihin ennen paluuta!

    Palautukset on tehtävä 30 päivän kuluessa tavaran vastaanottamisesta palautuksen palauttamiseksi alkuperäisessä maksutapauksessa.

    Return / Exchange -tuotteet on korjattava ja niillä on oltava uudet ehdot alkuperäiselle merkinnälle.

    Takaisinmaksun kustannukset ovat ostajan vastuulla.

    Tuet käsitellään alkuperäisessä tilauksessa käytetyn maksun muodossa. Jos käytät luottokorttimaksuja, anna hyvityslaskussa 1-2 laskutusjaksoa.

    Palautukset on tehtävä palautusosoitteen mukaisesti.

    Ota yhteyttä asiakaspalveluun, ennen kuin palaat takaisin. Asiakaspalvelumme auttaa sinua palauttamaan

    Vaihdetut tuotteet on palautettava alkuperäisessä laatikossa ja laatikossa, ja niiden on sisällettävä kaikki alkuperäiset tunnisteet.

    Palautetun tavaran on oltava ei-päällinen, ehjä ja puhdas.

    Pidä tuotteen alkuperäiset ulkoasut takaisin.
   
    Kaikki korut, alusvaatteet, alusvaatteet, uimapuvut ja muut intiimiä vaatteita ei voi palauttaa.
   
    Huomaa, että palautuksen toimituskulut ovat asiakkaan vastuulla.

    Älä palauta paketin osoitetta itse, sillä se on väärä ja tilausta ei käsitellä. Muista ottaa yhteyttä asiakaspalveluun paluupäivänä.

    Palautuksen jälkeen asiakas on velvollinen ilmoittamaan palautetun paketin seuranta-numerosta.
   
    Varmista, että otat yhteyttä asiakaspalvelutiimiimme ja kerro meille syy palautukseen. Me voimme kertoa sinulle oikean palautusosoitteen.

    Ilmoita meille paluupakettisi seuranta-numerosta. Seuraamme verkossa numeron ja operaattorin perusteella. Tämä auttaa meitä käsittelemään hyvityksen mahdollisimman pian.

    Kaikki vialliset tai vahingoittuneet kohteet on liitettävä ongelman kuvaukseen ja vaurioituneeseen kuvaan.

Vaihtoa käsitellään ikään kuin ne olisi palautettu. Jos pidät tuotteista, mutta tarvitset eri kokoja tai malleja, noudata yllä olevia palautusohjeita ja tilaa uudelleen oikea tuote verkkosivustollamme. Prosessimme tuotot tietyin edellytyksin ja lopullinen tavoite on tyydyttää asiakkaitamme.

Maksun palautus
Kun olemme vastaanottaneet ja tarkistaneet palautuksesi, lähetämme sinulle sähköpostiviestin, jossa ilmoitamme sinulle, että olemme saaneet palautetun kohteen. Ilmoitamme myös, että hyväksyt tai hylkäät hyvityksen.
Jos olet hyväksynyt, hyvitämme hyvityksen 1-2 arkipäivän kuluessa, ja hyvitys palautetaan tilillesi. Jos maksat PayPalin kautta, hyvitys näkyy tilisi saldona. Jos maksat luotto- tai maksukortilla, hyvitys palautetaan pankkitilillesi. Jos et ole saanut hyvitystä, ota meihin yhteyttä tai korttisi tarjoaja.

Pidätämme oikeuden muuttaa tätä palauttamispolitiikkaa ilman ennakkoilmoitusta. Jos sinulla on enemmän kysyttävää, ota yhteyttä asiakaspalveluun. Palvelemme sinua täysin.